99499www威尼斯-WWW.99499.COM|欢迎莅临

当前位置:首页>> 教学改革>> 学科资源>> 英语>> 高三>> 备课资料

备课资料

2020英语备课资料:高考英语真题分项详解 专题02阅读理解之记叙文和议论文2019

录入者:lgr  人气指数: 次  发布时间:2020年10月19日

专题02阅读理解之记叙文2019年】

1. 2019·全国卷IB

For Canaan Elementary’s second grade in Patchogue, N.Y.today is speech day ,and right now it’s Chris Palaez’s turn. The 8-year-old is the joker of the class. With shining dark eyes, he seems like the of kid who would enjoy public speaking.

But he’s, nervous.“I’m here to tell you today why you should … should…”Chris trips on the“-ld,”a. pronunciation difficulty for many non-native English speakers. His teacher ,Thomas Whaley ,is next to him, whispering support.“…Vote for …me …”Except for some stumbles, Chris is doing amazingly well. When he brings his speech to a nice conclusion ,Whaley invites the rest of the class to praise him.

A son of immigrants, Chris stared learning English a little over three years ago. Whaley recalls(回想起)how at the beginning of the yearwhen called upon to readChris would excuse himself to go to the bathroom.

Learning English as a second language can be a painful experience. What you need is a great teacher who lets you make mistakes. “It takes a lot for any student” Whaley explains“especially for a student who is learning English as their new languageto feel confident enough to say‘I don’t knowbut I want to know.’”

Whaley got the idea of this second-grade presidential campaign project when he asked the children one day to raise their hands if they thought they could never be a president. The answer broke his heart. Whaley says the project is about more than just learning to read and speak in public. He wants these kids to learn to boast(夸耀)about themselves.

“Boasting about yourselfand your best qualities,” Whaley says“is very difficult for a child who came into the classroom not feeling confident.”

24. What made Chris nervous

A. Telling a story.                                                 B. Making a speech.

C. Taking a test.                                                    D. Answering a question.

25. What does the underlined word “stumbles” in paragraph 2 refer to?

A. Improper pauses.                                              B. Bad manners.                 

C. Spelling mistakes.                                             D. Silly jokes.

26. We can infer that the purpose of Whaley’s project is to _________.

A. help students see their own strengths

B. assess students’ public speaking skills

C. prepare students for their future jobs

D. inspire students’ love for politics

27. Which of the following best describes Whaley as a teacher?

A. Humorous.                                                      B. Ambitious.                    

C. Caring.                                                            D. Demanding.

【语篇解读】本文属于记叙文,讲述Thomas Whaley为了帮助学生学英语以及树立信心专门开展了一个演讲课程。

24.B  【解析】细节理解题。根据第一段today is speech day和本段最后一句with shining dark eyes, he seems like the kind of kids who would enjoy public speaking. 以及第二段第一句But he’s nervous.可知,Chris眼睛黑亮,似乎是那种喜欢公共演讲的孩子,但是他却很紧张,故可知Chris是因为做演讲紧张,故选B

25.A  【解析】词义猜测题。根据第二段 “I’m here to tell you today why you should…should…” Chris trips on the “-ld”, a pronunciation difficulty for many non-native English speakers. 以及后文except for some stumbles, Chris is doing amazingly well 可知, Chris ld比较困难,这对于英语不是母语的学习者来说都是一个困难,总体来说Chris做得出奇的好。根据前文可知,ld发音不准,因此有些结巴,停顿得不准,故选A

26.A 【解析】推理判断题。根据倒数第二段Whaley says the project is about more than just learning to read and speak in public. He wants these kids to learn to boast about themselves.以及最后一段 “boasting about yourself, and your best qualities,” Whaley says, “is very difficult for a child who came into the classroom not feeling confident.”可知,这个课程不仅仅教孩子阅读以及公共演讲,还要让孩子学会夸耀自己,而夸耀自己对于那些进入教室没有信心的学生来说很困难,故可知,Whaley老师这么做是为了帮助学生认识自己的优势增加信心,故选A

27.C 【解析】推理判断题。根据倒数第二段Whaley got the idea of this second-grade presidential campaign  project when he asked the children one day to raise their hands if they thought they could never be a president.和最后一段He wants these kids to learn to boast about themselves可知,当他有一天问学生认为自己当不了总统请举手的时候,想到了一个想法,这个课程就是帮助学生树立自己的信心,故可以看出这位老师很关心学生的成长。humorous 幽默的, ambitious 有雄心壮志的;caring 关心的;demanding要求高的。故选C

2. 2019·全国卷IIB

“You can use me as a last resort(选择), and if nobody else volunteersthen I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers for my kids lacrosse(长曲棍球)club.

I guess that there's probably some demanding work schedule, or social anxiety around stepping up to help for an unknown sport. She may just need a little persuading. So I try again and tug at the heartstrings. I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids aren’t even on … At this point the unwilling parent speaks up,“Alright. Yes, I’ll do it.”

I’m secretly relieved because I know there’s real power in sharing volunteer responsibilities among many. The unwilling parent organizes the meal schedule, sends out emails, and collects money for end-of-season gifts. Somewhere along the way, the same parent ends up becoming an invaluable member of the team. The coach is able to focus on the kids while the other parents are relieved to be off the hook for another season. Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching your own kid score a goal.

Still, most of us volunteers breathe a sigh of relief when the season comes to a close. That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community(社区)as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteering just feels so good.

In that sense, I’m pretty sure volunteering is more of a selfish act than I’d freely like to admit. However, if others benefit in the process, and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies?

24. What can we infer about the parent from her reply in paragraph l

A. She knows little about the club.

B. She isn't good at sports.

C. She just doesn't want to volunteer.

D. She's unable to meet her schedule.

25. What does the underlined phrase “tug at the heartstrings” in paragraph 2 mean ?

A. Encourage team work.

B. Appeal to feeling.

C. Promote good deeds.

D. Provide advice.

26. What can we learn about the parent from paragraph 3?

A. She gets interested in lacrosse.

B. She is proud of her kids.

C. She’ll work for another season.

D. She becomes a good helper.

27. Why does the author like doing volunteer work?

A. It gives her a sense of duty.

B. It makes her very happy.

C. It enables her to work hard.

D. It brings her material rewards.

【语篇解读】本文是一篇记叙文。文中讲述了作者成功说服了一个家长参加志愿者团队,作为一名志愿者作者发挥了自己的作用,并获得了快乐。

24.C 【解析】推理判断题。根据文章第一段中的 You can use me as a last resort(选择), and if  nobody else volunteersthen I will do it.可知,你可以当我是最后的候选人,如果没有其他的志愿者,那么我就做。由此可推断出,她不想做自愿者。故选C

25.B 【解析】词义猜测题。根据划线前句she may just need a little persuading.和下面的一句话I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids aren't even on ...可知,作者为了劝服这位家长,举了两个例子。故可知,划线句此处应是煽情之意。故选B

26.D  【解析】细节理解题。根据第三段中这位家长作出的贡献及the same parent ends up becoming an invaluable member of the team可知,她最终成为了志愿者队伍中的重要的一员,也即是说,她成了一个好帮手。故选D

27.B  【解析】细节理解题。题干问作者为什么喜欢做志愿者工作。根据第四最两句Connecting to the community(社区)as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteering just feels so good.可知,为社区做贡献可以带来真正的快乐,参加志愿者活动活动能让人感觉快乐。故选B

3. 2019·北京卷,B

Alice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids' teethinstead of destroying them.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试题试卷、教案、课件、教学论文、素材等各类教学资源库下载,还有大量丰富的教学资讯!

It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, "Why can't I make a healthy candy that's good for my teeth so that my parents can't say no to it?" With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.

With her dad's permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.

Moore then used her savings to get her business of the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell  Moore's product-Cancandy.

As CanCandy's success grows, so does Moore's credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she's also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.

Meanwhile, with her parents' help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasn't driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandy's profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.

34. How did Moore react to her dad's warning?

A. She argued with him.                                        B. She tried to find a way out.

C. She paid no attention.                                        D. She chose to consult dentists.

35. What is special about CanCandy?

A. It is beneficial to dental health.                           B. It is free of sweeteners.

C. It is sweeter than other candies.                          D. It is produced to a dentists' recipe.

36. What does Moore expect from her business?

A. To earn more money.                                        B. To help others find smiles.

C. To make herself stand out.                                 D. To beat other candy companies.

37. What can we learn from Alice Moore's story?

A. Fame is a great thirst of the young.

B. A youth is to be regarded with respect.

C. Positive thinking and action result in success.

D. Success means getting personal desires satisfied

【文章大意】这是一篇记叙文。主要讲述了Alice Moore,一个年轻有为的创业者的故事,故事告诉我们:积极的思考和行动会带来成功。

34.B 【解析】推理判断题。根据第二段的But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, "Why can’t I make a healthy candy that's good for my teeth so that my parents can't say no to it? "及下文她想方设法最终制作出了叫CanCandy的糖果可知,她对父亲的警告的反应是:她试图找到一条出路。故选B

35.A   【解析】细节理解题。根据第三段的Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.可知,因此,这种糖只使用天然甜味剂,可以减少口腔细菌,因此它对牙齿有利。故选A

36.B  【解析】细节理解题。根据最后一段的Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles.可知,Moor想用她独特的才能帮助别人找到他们的笑容。故选B

37.C  【解析】推理判断题。文章主要讲述了Moor的创业故事,她之所以能成功源于面对问题和困难时,她乐观的看待问题,积极的想方设法去解决问题。因此,通过她的故事让我们懂得积极的思考和行动会带来成功。故选C

4. 2019·天津卷,B

I must have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books. There was not one night that I don't remember mom reading me a storybook by my bedside. I was extremely inspired by the elegant way the words sounded.

I always wanted to know what my mom was reading. Hearing mom say," I can't believe what's printed in the newspaper this morning," made me want to grab it out of her hands and read it myself. I wanted to be like my mom and know all of the things she knew. So I carried around a book, and each night, just to be like her, I would pretend to be reading.

This is how everyone learned to read. We would start off with sentences, then paragraphs, and then stories. It seemed an unending journey, but even as a six-year-old girl I realized that knowing how to read could open many doors. When mom said," The C-A-N-D-Y is hidden on the top shelf," I knew where the candy was. My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything. I often found myself telling my mom to drive more slowly, so that I could read all of the road signs we passed.

Most of my reading through primary, middle and high school was factual reading. I read for knowledge, and to make A's on my tests. Occasionally, I would read a novel that was assigned, but I didn't enjoy this type of reading. I liked facts, things that are concrete. I thought anything abstract left too much room for argument.

Yet, now that I'm growing and the world I once knew as being so simple is becoming more complex, I find myself needing a way to escape. By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new character. In these worlds I can become anyone. I don't have to write down what happened or what technique the author was using when he or she wrote this. I just read to relax.

We're taught to read because it's necessary for much of human understanding. Reading is a vital part of my life. Reading satisfies my desire to keep learning. And I've found that the possibilities that lie within books are limitless.

41. Why did the author want to grab the newspaper out of mom's hands

A. She wanted mom to read the news to her.

B. She was anxious to know what had happened.

C. She couldn't wait to tear the newspaper apart.

D. She couldn't help but stop mom from reading.

42. According to Paragraph 3the author's reading of road signs indicates___________

A. her unique way to locate herself

B. her eagerness to develop her reading ability

C. her effort to remind mom to obey traffic rules

D. her growing desire to know the world around her.

43. What was the author's view on factual reading

A. It would help her update test-taking skills.

B. It would allow much room for free thinking.

C. It would provide true and objective information.

D. It would help shape a realistic and serious attitude to life.

44. The author takes novel reading as a way to___________.

A. explore a fantasy land

B. develop a passion for leaning

C. learn about the adult community

D. get away from a confusing world

45. What could be the best title for the passage

A. The Magic of Reading                                         B. The Pleasure of Reading

C. Growing Up with Reading                             D. Reading Makes a Full Man

【语篇解读】本文为夹叙夹议文,作者讲述了自己的读书经历和感悟。

41.B 【解析】细节理解题。根据第二段主题句I always wanted to know what my mom was reading.Hearing mom say … made me want to grab it out of her hands and read it myself可知,作者一直想知道妈妈在读什么。作者抢过妈妈读的报纸,因为作者自己迫切想看一看报纸上写的内容,故选B

42. D【解析】推理判断题。根据第三段My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything,可以推断出,让妈妈开车开慢一点,他能够读出所有路标,正是作者在阅读方面的进步引起了他的好奇心,想要了解周围的一切,故选D

43.C  【解析】推理判断题。根据第四段第一句Most of my reading through primary, middle and high school was factual reading. I read for knowledge, and to make A’s on my test.可知,小学和中学阶段的阅读都是事实性阅读,读书是为了获取知识,考试得A。因此事实性阅读能够提供真实的客观的99499www威尼斯,故选 C

44. D 【解析】细节理解题。根据第五段By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new character. In these worlds I can become anyone.( 打开一本小说,我可以摆脱我的负担,进入一个奇妙而神秘的世界,我现在是一个新的角色。在这个世界上,我可以成为任何人。) 可知,阅读小说可以让作者避开复杂的现实而投入到小说中的世界中去,故选D

45.C  【解析】主旨大意题。根据上下文可知,作者以时间顺序回忆了自己的阅读经历和感悟,伴着阅读成长,故选项C符合题意。

5. 2019·江苏卷,D

The 65-year-old Steve Goodwin was found suffering from early Alzheimer’s(阿尔楚海默症). He was losing his memory.

A software engineer by profession, Steve was a keen lover of the piano, and the only musician in his family. Music was his true passion, though he had never performed outside the family.

Melissa, his daughter, felt it more than worthwhile to save his music, to which she fell asleep catch night when she was young. She thought about hiring a professional pianist to work with her father.

Naomi, Melissa’s best friend and a talented pianist, got to know about this and showed willingness to help.

“Why do this?” Steve wondered.

“Because she cares.” Melissa said.

Steve nodded, tears in eye.

Naomi drove to the Goodwin home. She told Steve she’d love to hear him play. Steve moved to the piano and sat at the bench, hands trembling as he gently placed his fingers on the keys.

Naomi put a small recorder near the piano, Starts and stops and mistakes. Long pauses, heart sinking. But Steve pressed on, playing for the first time in his life for a stranger.

“It was beautiful." Naomi said after listening to the recording. “The music was worth saving.”

Her responsibility, her privilege, would be to rescue it. The music was still in Steve Goodwin. It was bidden in rooms with doors about to be locked.

Naomi and Steve met every other week and spent hours together. He’d move his fingers clumsily on the piano, and then she’d take his place. He struggled to explain what he heard in his head. He stood by the piano, eyes closed, listening for the first time to his own work being played by someone else.

Steve and Naomi spoke in musical code lines, beats, intervals, moving from the root to end a song in a new key. Steve heard it. All of it. He just couldn’t play it.

Working with Naomi did wonders for Steve. It had excited within him the belief he could write one last song. One day, Naomi received an email. Attached was a recording, a recording of loss and love, of the fight. Steve called it “Melancholy Flower”.

Naomi heard multiple stops and starts, Steve struggling, searching while his wife Joni called him “honey” and encouraged him. The task was so hard, and Steve, angry and upset, said he was quitting. Joni praised him, telling her husband this could be his signature piece.

Naomi managed to figure out 16 of Steve’s favorite, and most personal songs. With Naomi’s help, the Goodwin family found a sound engineer to record Naomi playing Steve’s songs. Joni thought that would be the end. But it wasn’t.

In the months leading up to the 2016 Oregon Repertory Singers Christmas concert, Naomi told the director she had a special one in mind: “Melancholy Flower”

She told the director about her project with Steve. The director agreed to add it to the playing list. But Naomi would have to ask Steve’s permission. He considered it an honor.

After the concert, Naomi told the family that Steve’s music was beautiful and professional. It needed to be shared in public.

The family rented a former church in downtown Portland and scheduled a concert. By the day of the show, more than 300 people had said they would attend.

By then, Steve was having a hard time remembering the names of some of his friends. He knew the path his life was now taking. He told his family he was at peace.

Steve arrived and sat in the front row, surrounded by his family. The house lights faded. Naomi took the stage. Her fingers. His heart.

65. Why did Melissa want to save her father’s music?

A. His music could stop his disease from worsening.

B. She wanted to please her dying old father.

C. His music deserved to be preserved in the family.

D. She wanted to make her father a professional.

66. After hearing Steve’s playing, Naomi ________.

A. refused to make a comment on it

B. was deeply impressed by his music

C. decided to free Steve from suffering

D. regretted offering help to her friend

67. How can the process of Steve’s recording be described?

A. It was slow but productive.

B. It was beneficial to his health.

C. It was tiresome for Naomi.

D. It was vital for Naomi’s career.

68. Before Steve finished “Melancholy Flower," his wife Joni _______.

A. thought the music talent of Steve was exhausted

B. didn’t expect the damage the disease brought about

C. didn’t fully realize the value of her husband’s music

D. brought her husband’s music career to perfection

69. How did Steve feel at the concert held in downtown Portland

A. He felt concerned about his illness.

B. He sensed a responsibility for music.

C. He regained his faith in music.

D. He got into a state of quiet.

70. What can be a suitable title for the passage?

A. The Kindness of Friends                               B. The Power of Music

C. The Making of a Musician                             D. The Value of Determination

【语篇解读】本文属于记叙文,主要讲述一个钢琴师帮助一个患老年痴呆症的老人录制音乐的故事,其录制过程比较艰苦,但是录制的音乐很成功,也让老人对音乐充满了信心。

65.C 【解析】细节理解题。根据第二段可知,Steve的专业软件工程,还是一个钢琴的热爱者,是家里唯一的音乐家,音乐是他真正热爱的东西,尽管没有在家以外的地方弹奏过钢琴。根据第三段Melissa, his daughter ,felt it more than worthwhile to save his music.可知他的女儿Melissa觉得保存他的音乐很有价值,故选C

66.B 【解析】推理判断题。根据第十段 “it was beautiful,” Naomi said after listening to the recording. “ the music was worth saving.”可知,听了录音之后Naomi说很美,值得保存,故可以得出NaomiSteve的音乐印象深刻,故选B

67.A 【解析】推理判断题。根据第十二段He’d move his fingers clumsily on the piano, and then she’d take his place. He struggled to explain what he heard in his head.以及第十三段Steve and Naomi spoke in musical code: lines, beats, intervals, moving from the root to end a song in a new key. Steve heard it. All of it, he just couldn’t play it.可知,Steve会笨拙地把手指放在钢琴上,然后Naomi把手指放在他放的地方,并且Steve努力解释脑海里的内容,所有的这些,都是Naomi在弹奏,而Steve在听,故可知这个录制过程很慢。根据第十六段Naomi managed to figure out 16 of Steve’s favorite, and most personal songs.可知作品很多。故选A

68.C 【解析】推理判断题。根据第十六段Joni thought that would be the end. But it wasn’t. 以及后文Steve取得的成就可知在完成Melancholy Flower之前,他的妻子还没完全意识到丈夫的音乐的真正价值,故选C

69.D 【解析】推理判断题。根据倒数第二段He knew the path his life was now taking. He told his family he was at peace.可知,他知道自己一生要选择的路,告诉家人他很平静,故可知,家乡的音乐会让他重新坚定了对音乐的信念,故选D

70.B 【解析】标题归纳题。本文主要讲述一个钢琴师帮助一个患老年痴呆症的人录制音乐的故事,其录制过程比较艰苦,但是录制的音乐很成功,也让老人对音乐充满了信心。B音乐的力量概括了全文内容,是最佳标题。故选B

6. 2019·浙江卷,A

Zachariah Fike has an unusual hobby. He finds old military(军队的)medals for sale in antique stores and on the Internet.But unlike most collectors, Zac tracks down the medals’ rightful owners, and returns them.

His effort to reunite families with lost medals began with a Christmas gift from his mother, a Purple Heart with the name Corrado A. G. Piccoli, found in an antique shop. Zac knows the meaning of a Purple Heart-he earned one himself in a war as a soldier. So when his mother gave him the medal, he knew right away what he had to do.

Through the Internet, Zac tracked down Corrado’s sister Adeline Rockko. But when he finally reached her, the woman flooded him with questions: "Who are youWhat antique shop" However, when she hung up, she regretted the way she had handled the call. So she called Zac back and apologized. Soon she drove to meet Zac in Watertown, N.Y. "At that point, I knew she meant business, " Zac says. "To drive eight hours to come to see me."

The Piccolis grew up the children of Italian immigrants in Watertown. Corrado, a translator for the Army during WWII, was killed in action in Europe.

Before hearing from Zac, Adeline hadn’t realized the medal was missing. Like many military medals, the one Zac’s mother had found was a family treasure." This medal was very precious to my parents. Only on special occasions(场合)would they take it out and let us hold it in our hands," Adeline says.

As a child, Adeline couldn't understand why the medal was so significant. “But as I grew older,” Adeline says, "and missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left." Corrado Piccoli’s Purple Heart medal now hangs at the Italian American Civic Association in Watertown.

Zac recently returned another lost medal to a family in Alabama. Since he first reunited Corrado’s medal, Zac says his record is now 5 for 5.

21. Where did Zac get a Purple Heart medal for himself

A. In the army.

B. In an antique shop.

C. From his mother.

D. From Adeline Rockko.

22. What did Zac realize when Adeline drove to meet him

A. She was very impolite.

B. She was serious about the medal.

C. She suspected his honesty.

D. She came from a wealthy family.

23. What made Adeline treasure the Purple Heart?

A. Her parents’ advice.

B. Her knowledge of antiques.

C. Her childhood dream.

D. Her memory of her brother.

【语篇解读】这是一篇记叙文。Zachariah Fike有一个不同寻常的业余爱好:他在网上和古董店里寻找旧的军队勋章,然后将这些勋章归还它们的合法主人。文章主要叙述了他这一爱好的起源。

21.A  【解析】细节理解题。根据第二段中的“Zac knows the meaning of a Purple Heart—he earned one himself in a war as a soldier”可知,当Zac还是一名士兵的时候,在一次战争中他获得了一枚Purple Heart。故A选项正确。

22.B  【解析】推理判断题。根据第三段中的“To drive eight hours to come to see me”可以推知,Adeline为了那枚Purple Heart开车八个小时来见Zac,由此可知,她对于这件事是认真地。因此,At that point, I knew she meant business应该指的是Zac意识到Adeline对这枚勋章是认真的。故B选项正确。

23.D  【解析】推理判断题。根据第四段中的“Corrado, a translator…was killed in action in Europe”和倒数第三段中的“as I grew older…and missed my brother more and more, I realized that was the only thing we had left ”这枚勋章寄托了Adeline对于去世的哥哥Corrado的回忆和思念,这是他们家留下的唯一关于哥哥的东西了。因此她很珍惜这枚勋章。故D选项正确。

7. 2019·浙江卷,B

Money with no strings attached. It’s not something you see every day. But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, "Give What You Can, Take What You Need."

People quickly caught on. And while many took dollars, many others pinned their own cash to the board. “People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的)backgrounds gave and took, ”said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. "We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars." Most of the bills on the board were singles, but a few people left fives, tens and even twenties. The video clip(片段)shows one man who had found a $ 20 bill pinning it to the board.

“What I can say for the folks that gave the most, is that they were full of smiles,” Bridges said. “There’s a certain feeling that giving can do for you and that was apparent in those that gave the most." Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could.

While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy. He added that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet.

“After all, everyone has bad days and good days," he said. “Some days you need a helping hand and some days you can be the one giving the helping hand.”

24. What does the expression "money with no strings attached" in paragraph 1 mean?

A. Money spent without hesitation.

B. Money not legally made.

C. Money offered without conditions.

D. Money not tied together.

25. What did Bridges want to show by mentioning the bride?

A. Women tended to be more sociable.

B. The activity attracted various people.

C. Economic problems were getting worse.

D. Young couples needed financial assistance.

26. Why did Bridges carry out the project?

A. To do a test on people’s morals.

B. To raise money for his company.

C. To earn himself a good reputation.

D. To promote kindness and sympathy.

【语篇解读】上个月在洛杉矶的联合车站,一块牌子上别针别满了美元,上面写着给予你所能给与的,拿走你所需要的。这样的活动吸引了各种各样的人,组织者希望通过这样的活动来提倡仁慈和同情。

24.C  【解析】词义猜测题。由第一段“But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, "Give What You Can, Take What You Need.”可知,但是上个月在洛杉矶的联合车站,一块牌子上别针别满了美元,上面写着给予你所能给与的,拿走你所需要的。所以通过下文的语境,判断出第1段中的money with no strings attached无条件提供的钱的意思。故B选项正确。

25.B  【解析】推理判断题。由第二段““People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的)backgrounds gave and took, ”said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. "We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars.”可知,发起该项活动的泰勒·布里奇斯说:“所有年龄、种族和社会经济背景的人都会付出和索取。甚至有一位穿着婚纱的新娘来到了牌子前,拿走了一些钱。所以通过泰勒·布里奇斯所说的,可以判断出,他提到新娘就是想说明这项活动吸引了各种各样的人。故B选项正确。

26.D  【解析】细节理解题。由倒数第二段“While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy”可知,尽管这段视频看起来像是一项新的广告活动的一部分,但是布里奇斯说这次活动唯一的目标是表现出慷慨和同情。所以布里奇斯实施这个活动是为了提倡仁慈和同情。故D选项正确。

8. 2019·全国卷IIC

Marian Bechtel sits at West Palm Beach’s Bar Louie counter by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtel’s “me” time. And like more Americans, she’s not alone.

A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half(53 percent)have breakfast alone and nearly half(46 percent)have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore74 percentaccording to statistics from the report.

“I prefer to go out and be out. Alonebut togetheryou know”Bechtel saidlooking up from her book. Bechtelwho works in downtown West Palm Beachhas lunch with coworkers sometimesbut like many of ustoo often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. “TodayI just wanted some time to myself”she said.

Just two seats overAndrew Mazolenya local videographeris finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he's on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect on how my day's gone and think about the rest of the week,” he said. “It's a chance for self-reflection, You return to work recharged and with a plan.”

That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for onebut those days are over. Nowwe have our smartphones to keep us company at the table. “It doesn't feel as alone as it may have before al the advances in technology,” said Laurie Demerit whose company provided the statistics for the report.

28. What are the statistics in paragraph 2 about?

A. Food variety学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试题试卷、教案、课件、教学论文、素材等各类教学资源库下载,还有大量丰富的教学资讯!                                               B. Eating habits.

C. Table manners.                                      D. Restaurant service.

29. Why does Bechtel prefer to go out for lunch?

A. To meet with her coworkers.

B. To catch up with her work.

C. To have some time on her own.

D. To collect data for her report.

30. What do we know about Mazoleny?

A. He makes videos for the bar.

B. He’s fond of the food at the bar.

C. He interviews customers at the bar.

D. He’s familiar with the barkeeper.

31. What is the text mainly about?

A. The trend of having meals alone.

B. The importance of self-reflection.

C. The stress from working overtime.

D. The advantage of wireless technology.

【语篇解读】本文通过一份调查结果显示,很大比例的人选择独自用餐,原因很多,比如逃离工作氛围,或者反思自己,但是独自用餐正慢慢成为一种趋势。

28.B 【解析】推理判断题。根据第二段可知,在美国,约有46%的人们独自用餐,53%的人们独自吃早餐,46%的人们独自吃午餐,只有74%的人们晚餐不是独自享用,故可知本段的数据是关于用餐习惯,故选B

29.C【解析】细节理解题。根据第三段A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. Today, I just wanted some time to myself.可知,Bechtel一个人吃午饭可以让她逃离老板的关注,给自己留一些自由时间,故选C

30.D【解析】推理判断题。根据第四段he likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he’s on a first-name basis if he wants to have a little interaction.可知Mazoleny喜欢这样的气氛,因为可以坐在那里,查看手机99499www威尼斯,或者想聊天了,可以直呼吧台服务员名字和他聊天,故可知,他与服务员很熟悉,可以直呼对方名字,故选D

31.A【解析】主旨大意题。本文通过一份调查结果显示,很大比例的人选择独自用餐,原因很多,比如逃离工作氛围,或者反思自己,但是独自用餐正慢慢成为一种趋势,故选A

9. 2019·全国卷IIIB

For Western designers, China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.

"It's no secret that China has always been a source(来源)of inspiration for designers," says Amanda Hill, chief creative officer at A+E Networks, a global media company and home to some of the biggest fashion(时尚)shows.

Earlier this year, the China Through A Looking Glass exhibition in New York exhibited 140 pieces of China-inspired fashionable clothing alongside Chinese works of art, with the aim of exploring the influence of Chinese aesthetics(美学)on Western fashion and how China has fueled the fashionable imagination for centuries. The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.

"China is impossible to overlook," says Hill. "Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashion — they are central to its movement. "Of course, only are today's top Western designers being influenced by China-some of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese." Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking on Galiano, Albaz, Marc Jacobs-and beating them hands down in design and sales," adds Hil.

For Hill, it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion. "The most famous designers are Chinese, so are the models, and so are the consumers," she says. "China is no longer just another market; in many senses it has become the market. If you talk about fashion today, you are talking about China-its influences, its direction, its breathtaking clothes, and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways."

24. What can we learn about the exhibition in New York?

A. It promoted the sales of artworks.                      

B. It attracted a large number of visitors.

C. It showed ancient Chinese clothes.                     

D. It aimed to introduce Chinese models.

25. What does Hill say about Chinese women?

A. They are setting the fashion.                              B. They start many fashion campaigns.

C. They admire super models.                                D. They do business all over the world.

26. What do the underlined words "taking on" in paragraph 4 mean?

A. learning from                                                   B. looking down on            

C. working with                                                   D. competing against

27. What can be a suitable title for the text?

A. Young Models Selling Dreams to the World

B. A Chinese Art Exhibition Held in New York

C. Differences Between Eastern and Western Aesthetics

D. Chinese Culture Fueling International Fashion Trends

【语篇解读】这是一篇议论文。文章主要讲了中国文化对世界时尚届的影响,中国年轻的设计师和模特如何最终在许多方面被认可。中国成了世界时尚的风向标。

24.B 【解析】细节理解题。答案定位在第三段The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.(此次展览吸引的参观者人数创下了记录,显示出人们对中国影响的浓厚兴趣。)由此可知,纽约的展览吸引了许多参观者,故选B

25.A 【解析】细节理解题。答案定位在第四段Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashion-they are central to its movement . (中国模特是向全世界女性推销梦想的美和时尚活动的代言人,这意味着中国女性不仅仅是时尚的消费者——她们是这场运动的核心。)由此可知,Hill说中国女性开创了新时尚,故选A

26.D 【解析】词义猜测题。下文and beating them hands down in design and sales说并在设计和销售上击败他们。由此推断出上文Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking on Galliano, Albaz, Mare Jacobs的意思是Vera WangAlexander WangJason Wu正在与GallianoAlbaz Mare Jacobs竞争。taking on意思是竞争,故选D

27.D 【解析】主旨大意题。根据文章第一段china and its culture have long been an inspiration for western creations.以及最后一段If you talk about fashion today , you are talking about China - its influences , its direction, its breathtaking clothes, and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways."(如果你今天谈论时尚,你谈论的是中国——它的影响,它的方向,它令人惊叹的服装,以及年轻的设计师和模特如何最终在许多方面被认可。),结合全文内容,可知这篇文章最恰当的题目是中国文化助力国际时尚潮流,故选D

10. 2019·天津卷,D

Would you BET on the future of this manHe is 53 years old. Most of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune. A war injury has made his left hand stop functioningand he has often been in prison. Driven by heaven-knows-what motiveshe determines to write a book.

The book turns out to be one that has appealed to the world for more than 350 years. That former prisoner was Cervantesand the book was Don Quixote(《堂吉诃德》). And the story poses an interesting question: why do some people discover new vitality and creativity to the end of their dayswhile others go to seed long before

We've all known people who run out of steam before they reach life's halfway mark. I'm not talking about those who fail to get to the top. We can't all get there. I'm talking about people who have stopped learning on growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years.

Most of usin factprogressively narrow the variety of our lives. We succeed in our field of specialization and then become trapped in it. Nothing surprises us. We lose our sense of wonder. Butif we are willing to leanthe opportunities are everywhere.

The things we learn in maturity seldom involve information and skills. We learn to bear with the things we can't change. We learn to avoid self-pity. We learn that however much we try to pleasesome people are never going to love us-an idea that troubles at first but is eventually relaxing.

With high motivation and enthusiasmwe can keep on learning. Then we will know how important it is to have meaning in our life. Howeverwe can achieve meaning only if we have made a commitment to something larger than our own little egos(自我),whether to loved onesto fellow humansto workor to some moral concept.

Many of us equate(视……等同于)“commitment” with such “caring” occupations as teaching and nursing. But doing any ordinary job as well as one can is in itself an admirable commitment. People who work toward such excellence whether they are driving a truckor running a store-make the world better just by being the kind of people they are. They've learned life's most valuable lesson.

51. The passage starts with the story of Cervantes to show that_________.

A. loss of freedom stimulates one's creativity

B. age is not a barrier to achieving one's goal

C. misery inspires a man to fight against his fate

D. disability cannot stop a man's pursuit of success

52. What does the underlined part in Paragraph 3 probably mean

A. End one's struggle for liberty.

B. Waste one's energy taking risks.

C. Miss the opportunity to succeed.

D. Lose the interest to continue learning.

53. What could be inferred from Paragraph 4

A. Those who dare to try often get themselves trapped.

B. Those who tend to think back can hardly go ahead.

C. Opportunity favors those with a curious mind.

D. Opportunity awaits those with a cautious mind.

54. What does the author intend to tell us in Paragraph 5

A. A tough man can tolerate suffering.

B. A wise man can live without self-pity

C. A man should try to satisfy people around him.

D. A man should learn suitable ways to deal with life

55. What is the author's purpose in writing the passage

A. To provide guidance on leading a meaningful adult life.

B. To stress the need of shouldering responsibilities at work.

C. To state the importance of generating motivation for learning.

D. To suggest a way of pursuing excellence in our lifelong career.

【语篇解读】本文属于议论文,讲述要成功,就需要不断的学习,这样的生活才会有意义。

51.B 【解析】推理判断题。第一段讲述塞万提斯一生不幸,负债累累,因为战争受伤左手残疾,同时还身陷囹圄,在53岁的时候决定写书,最终写出成名作《唐吉柯德》,根据后文可知,所有的困境都没有阻挡他的成功,年龄也是如此,故选B

52.D【解析】词义猜测题。根据第三段I’m talking about people who have stopped learning on growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years.故可知,作者谈论的不是那些没有到达巅峰的人,而是谈论那些不再学习成长的人,故可知run out of steam可知,停止学习,故选D

53.C【解析】推理判断题。根据第四段we lose the sense of wonder. But, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere.可知,我们失去了好奇感,但是如果我们愿意学习,机会无处不在,故可知,机会总是留给那些好奇心的人,故选C

54. D【解析】推理判断题。根据第五段we learn to bear with the things we can’t change. We learn to avoid self-pity. We learn that however much we try to please, some people are never going to love us—an idea that troubles at first but is eventually relaxing.可知,我们学会承受那些无法改变的事情,学会避免自怜,也学会了无论我们怎么去取悦别人,有些人是无法喜欢我们的,这个观点起初让我们苦恼,但是之后会让我们释怀,故可知,本段作者告诉我们要学会使用恰当的方式来对待生活,故选D

55.A 【解析】主旨大意题。本文讲述要成功,就需要不断的学习,这样的生活才会有意义,故本文作者的目的是为了指导我们过一个有意义的成年人生活,故选A

11. 2019·江苏卷,C

Who cares if people think wrongly that the Internet has had more important influences than the washing machine? Why does it matter that people are more impressed by the most recent changes?

It would not matter if these misjudgments were just a matter of people's opinions. However, they have real impacts, as they result in misguided use of scarce resources.

The fascination with the ICT(Information and Communication Technology) revolution, represented by the Internet, has made some rich countries wrongly conclude that making things is so "yesterday" that they should try to live on ideas. This belief in "post-industrial society" has led those countries to neglect their manufacturing sector(制造业) with negative consequences for their economies.

Even more worryingly, the fascination with the Internet by people in rich countries has moved the international community to worry about the "digital divide" between the rich countries and the poor countries. This has led companies and individuals to donate money to developing countries to buy computer equipment and Internet facilities. The question, however, is whether this is what the developing countries need the most. Perhaps giving money for those less fashionable things such as digging wells, extending electricity networks and making more affordable washing machines would have improved people's lives more than giving every child a laptop computer or setting up Internet centres in rural villages, I am not saying that those things are necessarily more important, but many donators have rushed into fancy programmes without carefully assessing the relative long-term costs and benefits of alternative uses of their money.

In yet another example, a fascination with the new has led people to believe that the recent changes in the technologies of communications and transportation are so revolutionary that now we live in a "borderless world". As a result, in the last twenty years or so, many people have come to believe that whatever change is happening today is the result of great technological progress, going against which will be like trying to turn the clock back. Believing in such a world, many governments have put an end to some of the very necessary regulations on cross-border flows of capital, labour and goods, with poor results.

Understanding technological trends is very important for correctly designing economic policies, both at the national and the international levels, and for making the right career choices at the individual level. However, our fascination with the latest, and our under valuation of what has already become common, can, and has, led us in all sorts of wrong directions.

61. Misjudgments on the influences of new technology can lead to __________.

A. a lack of confidence in technology

B. a slow progress in technology

C. a conflict of public opinions

D. a waste of limited resources

62. The example in Paragraph 4 suggests that donators should __________.

A. take people's essential needs into account

B. make their programmes attractive to people

C. ensure that each child gets financial support

D. provide more affordable internet facilities

63. What has led many governments to remove necessary regulations?

A. Neglecting the impacts of technological advances.

B. Believing that the world has become borderless.

C. Ignoring the power of economic development.

D. Over-emphasizing the role of international communication.

64. What can we learn from the passage?

A. People should be encouraged to make more donations.

B. Traditional technology still has a place nowadays.

C. Making right career choices is crucial to personal success.

D. Economic policies should follow technological trends.

【语篇解读】本文属于议论文,讲述对99499www威尼斯技术的过分迷恋对国家,对个人,对慈善事业都会有不利的影响。

61.D【解析】细节理解题。根据第二段However, they have reak impacts, as they result in misguided use of scarce resources. 可知,对99499www威尼斯技术的错误判断会导致有限资源的错误使用,也就是资源的浪费,故选D

62.A 【解析】推理判断题。根据第四段Perhaps giving money for those less fashionable things such as digging wells, extending electricity networks and making more affordable washing machines would have improved people's lives more than giving every child a laptop computer or setting up Internet centres in rural villages, I am not saying that those things are necessarily more important, but many donators have rushed into fancy programmes without carefully assessing the relative long-term costs and benefits of alternative uses of their money.可知,与其给那些贫困地区孩子笔记本电脑或者建网络中心,还不如给钱打井,铺电网或者生产他们买得起的洗衣机,这些东西更能改善他们的生活。作者不是说这些东西一定更重要,但是很多捐赠者没有仔细考虑捐赠的东西的长期成本,因此作者建议捐赠者要考虑接受捐赠的人的实际情况,而不是一味地追求99499www威尼斯化,故选A

63.B 【解析】推理判断题。根据第五段In yet another example, a fascination with the new has led people to believe that the recent changes in the technologies of communications and transportation are so revolutionary that now we live in a "borderless world". 以及Believing in such a world, many governments have put an end to some of the very necessary regulations on cross-border flows of capital, labour and goods, with poor results.可知,对新东西的迷恋让人们认为如今通讯技术和交通的变革让我们生活在一个无国界的世界。正是认为我们生活在这样一个世界,很多政府取消了关于跨国界的资本、劳动力以及商品流动的法律法规,故选B

64.B 【解析】推理判断题。根据第三段The fascination with the ICT(Information and Communication Technology) revolution, represented by the Internet, has made some rich countries wrongly conclude that making things is so "yesterday" that they should try to live on ideas. This belief in "post-industrial society" has led those countries to neglect their manufacturing sector(制造业) with negative consequences for their economies.可知,对互联网呈现的通讯技术变革的迷恋让很多富裕国家做出一个错误的结论,制造产品已经过时了,他们应该靠创意生活,因而忽略了制造业,从而对经济造成不利影响,故可知传统的技术依然传统的技术依然有它的地位,不能新兴的99499www威尼斯技术取代,故选B

 


 
XML 地图